Bilar i lager 108

Mercedes Benz Road Stories: Bergholms i Stockholm

På Bergholms Transport i Stockholm väljer är det bara Mercedes-Benz som gäller för både last och transport. Dessutom är alla bilarna uppkopplade.

– Vi har varit trogna Mercedes-Benz i många år och är fortfarande nöjda, säger Richard Bergholm. Han är andra generationen Bergholm i företaget  och som startades 1982 för nästan 40 år sedan av Jan Bergholm, Richards far. Rickard är idag ansvarig för verksamheten och driver på utvecklingen. Eftersom verksamheten är bred krävs många olika fordon. De har både tunga uppdrag som schakt och entreprenad, snöröjning, kranbilar och TMA-uppdrag, men man kör även bud- och distribution med Vito och Sprinter.

– Vi har femton tunga fordon. För entreprenaduppdragen använder vi våra Mercedes-Benz Arocs, med lastväxlare och kran.

– Säkerhet vid vägbyggen är en ökande verksamhet och vi har även TMA-flak på en av våra Arocs. Den används när vi arbetar ute på vägbyggen tillsammans med Road Rental, som planlägger trafiksäkerhet vid vägbyggen. TMA-bilen skyddar också våra kranbilar vid byggavstängningar.

– Sedan har vi fem Atego och två Actros med skåp och har precis beställt ännu en, berättar Richard.

Bergholms Transport har valt att använda Mercedes-Benz intelligenta system FleetBoard.  Med hjälp av FleetBoard får de koll på hela fordsflottan och kan koppla samman bilarna, kontoret och verkstaden.

– Det är otroligt effektivt och värt mycket, säger Richard entusiastiskt och fortsätter:

– Vi kan följa allt med bilarna via FleetBoard – förbrukning, var de är, när det är dags för service, vem som kör och så vidare. Dessutom görs avläsningen av färdskrivare via FleetBoard. Vi slipper jaga förarkorten och allt kommer in automatiskt.

Förutom FleetBoard kopplas lastbilarna till Mercedes-Benz systemet Uptime som hjälper bilarna att kommunicera till serviceorganisationen kring funktion och serivice. Exempelvis skickas information när det är dags att byta bromsar eller om en bil är på väg att haverera så larmar systemets 24h-service och ringer upp föraren.

– Systemet känner även av saker som är på gång att hända innan det hänt! Man får in bilarna på verkstad innan det går sönder.  Det är mycket positivt. Det kostar ju om bilen står stilla!

Med Mercedes-Benz intelligenta system blir vardagen mycket enklare. Det är en av många anledningar till varför Bergholms fortsätter att välja Mercedes Benz

– Vi använder FleetBoard fullt ut och man kan få fram mycket användbar information och mycket viktiga uppgifter. Det är väldigt avancerat och det gör att vi kan följa upp och göra ständiga förbättringar.

– Vi tittar på körmönster och bränsleförbrukning bland annat. Och vi har också alkolås på alla våra bilar. Vissa av våra kunder krävde det och vi tycker det är bra, så det har blivit ett policybeslut. Det är ännu ett sätt att säkerställa kvalitet, miljö, säkerhet och leveranstider, menar Richard Bergholm.

I nuläget har Bergholms Transport 36 Mercedes-Benz i drift och de leasar sina bilar med fullt serviceavtal. Och Richard Bergholm tycker att tack vare FleetBoard och Uptime kan de öka både arbetsmiljön för chaufförerna och få nöjdare kunder.

Är du intresserad av att leasa eller köpa lastbil från Mercedes-Benz? Läs mer om vårt utbud här!

Relaterade nyheter